Toboganul

Este elementul care nu poate lipsi de la orice loc de joacă, pe lângă faptul că are multe domenii de aplicare, dar cel mai important este că în orice situație, în centru stă distracția și jocul!!!

Dar cum este toboganul bun?

În primul rând, este sigură.

Toate produsele de pe site-ul tobogan.ro, sunt testate și sunt certificate de către instituții abilitate. AGMI, TÜV, TÜV-KERMI și acestea sunt documentate prin certificate emise.

Aceste testări și certificări garantează, că în domeniul de aplicare care este menționat-folosința publică sau cea rezidențială-în cazul în care cerințele de instalare și folosire sunt respectate, atunci ele pot fi folosite în siguranță.

Din punct de vedere a siguranței, un aspect important mai este alegerea corectă a pavajului, ceea ce în cazul locurilor publice este obligatoriu la instrumente cu cădere de peste 1 m, iar în cazul locurilor de joacă rezidențiale este doar recomandat. Despre acest aspect, puteți primi informații mai detailate la: www.dalecauciuc.ro

În al doilea rând: adecvat scopului

Este important de avut în vedere, ca produsul vizat va fi folosit în interior sau în exterior. Cele fabricate pentru exterior sunt bune și pentru interior, invers însă nu întotdeauna este adevărat. Cele fabricate pentru interior pot să se decoloreze, se pot rupe, sau se pot slăbi, dacă este expus la razele soarelui sau la înghețuri pe timp de iarnă.

Trebuie avut în vedere, deasemenea, dacă acest instrument de joacă va fi folosit într-o grădină particulară, sau va fi accesibil pentru mulți copii, adică într-un complex de joacă pe domeniu public. În acest caz din urmă, nu sunt bune toboganele care au doar certificare pentru uz rezidențial (EN71), deoarece ele sunt proiectate doar pentru folosirea lor de către cățiva copii, sub supravegherea părinților.

La locurile de joacă publice, unde ele pot fi accesate de oricine, este nevoie de o construcție mult mai masivă, nu doar datorită fluxului intens de copii, ci și datorită faptului , că aici ele pot fi folosite contrar instrucțiunilor (urcarea pe ele cu bicicletă, cu scateboardul, etc ) sau există pericolul vandalismului. În asemenea situații, trebuie ales toboganul care are certificat pentru uz public (EN1176)

Acestea, în general, sunt produse din oțel inoxidabil, din poliester armat cu fibră de sticlă, sau din polietilenă cu zid dublu fabricată cu tehnologie rotativă.

În al treilea rând: are mărimea corectă

La alegerea mărimii, trebuie să avem în vedere următoarele parametrii: vârsta copilului, spațiul disponibil și înălțimea de pornire. Pentru copii sub vârsta de 3 ani, recomandăm tobogane cu înălțime de pornire sub 1 m, acestea se pot cumpăra împreună cu scară, se pot monta cu ușurință și sunt și accesibile la preț. În cazul în care dorim să cumpărăm unui copil care are vârsta peste 3 ani, atunci avem o mulțime de posibilități și variații. De exemplu, tobogan curbat, tobogan spiralat, tobogan cu apă, etc. Fanteziei îi stă în cale doar spațiul destinat jocului! Deoarece pentru folosirea ei în siguranță,este recomadat să se lase 1-1 m în ambele părți laterale, iar în zona de aterizare să se lase un spațiu de 2 m.

Înălțimea de pornire, sau altfel spus, înălțime de așezare este important de respectat, ca unghiul toboganului să nu fie nici prea mare, că atunci poate fi periculos și să nu fie nici prea mica, că în acest caz poate să devină prea plicitisitor copiilor.

Înălțimea de pornire este întotdeauna specificat la fiecare produs în parte la descrierea produsului.

Ne place să ne jucăm afară!